maandag 29 september 2014

Life in pictures week 39

Hey!

En daar zit ik dan eindelijk, lekker onderuit gezakt op de bank met een zakje rozijntjes en een flesje water. Eindelijk eventjes wat rust, want het was weer een vrij drukke week, amper tijd gehad om te bloggen. Foei foei foei. Dus eventjes weer een life in pics :)

Maandag 22 sep.



Vandaag weer eens bij de kringloop geweest. Ja dat was alweer een tijdje geleden. Maar het enige wat ik gekocht heb, zijn deze 2 boeken. Ik was nog op zoek naar een kastje, maar helaas ;)

Dinsdag 23 sep.



Dinsdag had ik ook al een blogpost gemaakt dat ik bij de Intratuin was geweest. En dit mooie setje staat dus nog mooi op tafel en met de kaarsjes aan ziet het er ook leuk uit :)

Woensdag 24 sep.


Dit keer weer een foto van op het werk weer. En ja die dag was het ook waardeloos weer. Ik was al kletsnat geregend en had het koud, terwijl ik het normaal nooit snel koud heb, haha. 


Donderdag 25 sep.


Kleine wereld onderweg met mist. Maar verder let ik wel goed op hoor ;) Want mijn telefoon had ik in een houder geklikt op het raam, want ik ga niet onderweg met mijn telefoon spelen!

Vrijdag 26 sep.


Dit is geen stofzuiger, maar een stoomreiniger. Hiermee hebben we in huis werkelijk ALLES schoongemaakt. Want we komen niet van de vlooien af bij de katjes :( Dus serieus van 14.00 tot 22.00 bezig geweest met schoonmaken en daarna alles ingespoten met bestrijdingsmiddelen. Ja echt wat een rotwerk.Ondertussen zijn ook nu nog steeds de katjes aan het logeren bij een vriend van ons. En daar hebben ze vrijdag en zondag een douche gehad met anti vlooien shampoo. Nee dit vonden ze niet leuk, maar dit is het beste voor ze en hopelijk zijn we eindelijk van die nare rot beestjes af! Want we hebben de afgelopen maanden al meer dan 300 euro kwijt geweest aan bestrijdingsmiddelen, pilletjes en pipetjes. :(

Zaterdag 27 sep.

Ook vandaag een drukke dag gehad, werken bij van der Valk, verjaardag van de moeder van mijn vriend. En nee, eigenlijk geen eens een foto, haha. Next time better ;)

Zondag 28 sep.


Dit is een nieuwe verslaving van mij: de iced frappé van de Mc Donnalds! Heeft verder geen uitleg meer nodig, haha!


Het lijkt zo weinig wat ik deze week gedaan heb, maar alsnog heb ik deze week 5 dagen gewerkt en vrijdag de hele dag schoonmaken en zondag ook weer. Ja dus nu even tijd voor mezelf! :)

Groetjesss!

woensdag 24 september 2014

Intratuin shoplog

Hey!

Ik blijf de Intratuin een leuke winkel vinden. Maar ik kwam eigenlijk voor kattenvoer en een kattengras plantje. En waar kom ik mee thuis? Mét kattenvoer en een kattengras plantje! Maar ook met andere dingen, haha daar ontkom je soms niet aan. Maar het zijn wel leuke dingetjes voor in huis.



De 3 plantjes heb ik nieuw gekocht samen met de bloempotjes. Ze hadden bij de Intratuin een leuke actie met mini plantjes. 3 voor €2,99 en 3 mini bloempotjes voor €3,99. (of + €1, weet het niet helemaal zeker meer) Het dienblad had ik al (Action, net als het decoratie grind) En de groene kaarsjes had ik ook al eens bij Ikea gekocht. Dit heb ik nu op de tafel in de woonkamer neergezet en ik vind het erg leuk lijken zo :)



En dan ook nog dit leuke plantje. Princetta wat waarschijnlijk wel prinses zou betekenen. Een leuk roze plantje waar ik helaas nog geen mooi plekje voor heb. Dit plantje was €2,99. Ook had ik het bloempotje erbij gekocht voor €1,59. Hij is wel van kunststof maar dat valt eigenlijk helemaal niet op vind ik.



De Intratuin noemt het ''Miauw kauw'', maar dit is dus het kattengras plantje. Kattengras vinden katten lekker om te eten en goed voor de darmen en tegen de haarballen. Hier zijn ze ook alle 3 gek op het plantje! Ja zo gek dat ik de kitten niet weg was te slaan toen ik even de foto wou maken ;) Ik laat ze trouwens niet de hele dag van het plantje eten, want dan kunnen ze te snel gaan overgeven. Ik zet het plantje 's ochtends en 's avonds even neer zodat ze kunnen grazen. Mede omdat de kitten er nog wel eens in wil gaan graven en dan blijft er weinig van het plantje over... 

En verder heb ik geen foto's van het kattenvoer, aangezien we allemaal wel weten hoe dit eruit ziet ;) Ook kocht ik snackjes voor de katten: gedroogde visjes met een stukje kipfilet eromheen. Ze zijn er nu al gek op! Alleen het stinkt behoorlijk, maar dat vinden hun alleen maar lekker, haha. 

Ze waren trouwens bij de Intratuin ook al bezig met de kerst spulletjes aan het inrichten, oh ik vind dat zoooo leuk en ben nu al benieuwd! Maar dan ben ik ook gek op kerst! Dat ik nu alweer een kerstliedje in mijn hoofd heb, hallo zeg, haha!

Groetjesss!


maandag 22 september 2014

Life in pictures week 38

Hey!

Ik wou dit gisteren al posten, maar mijn vriend keek naar de film ''Der Untergang'' en eigenlijk vond ik die film toch wel indrukwekkend, terwijl ik oorlogfilms niet echt... leuk vind. Maarja toen vergat ik dit verslagje af te maken haha. Dus bij deze de pictures van afgelopen week :)

Maandag 15 sep.


Gezonde tussendoortje op het werk vs ongezond avond eten thuis... Oeps. En de pizzabroodjes (Lidl) waren nog niet eens lekker ook nog... Vies en klef en rook niet eens lekker...

Dinsdag 16 sep.


Zoals collega's het ook al zeiden: op je vrije dag alsnog naar Slagharen toe, haha. Samen met mijn schoonzusje. Het was lekker weer en ook rustig (zoals je op de foto ziet vanaf de kabelbaan) en zo hoefde je niet te wachten voor attracties. Ook zijn we naar het circus geweest en naar de 4D film. Want nu was het daar ook niet druk. Ideaal soms ;)

Woensdag 17 sep.


De mist levert ook mooie plaatjes op! Heel grappig om te zien en zo zie je ook hoeveel spinnenwebben er ook overal hangen! + nu zie je ze ook tussen de bomen hangen of aan de auto. Dat scheelt weer spinnenweb uit je gezicht of van je kleding halen 's ochtends als je naar de auto loopt ;) (story of my life)

Donderdag 18 sep.



Een vrije dag vandaag! En ik heb niet veel gedaan, behalve boodschappen halen. Verder ben ik ook weer begonnen met fotografie! Ik ben begonnen met meedoen voor een challenge en ja, fotografie blijft erg mooi om te doen! Binnenkort maar eens naar het bos om foto's te maken! Ondertussen maakte ik deze foto van een lieveheersbeestje.

Vrijdag 19 sep.



Ook weer aan het werk geweest! Wel later vrij dan gepland, 7 uur. Ik dacht dat het wel mee viel, tot je beseft dat je een mooie zonsondergang ziet! Zo merk je hard dat het steeds eerder donker word.

Zaterdag 20 sep.



Op mijn vrij dag even bij mijn ouders langs geweest. Het was echt de hele tijd mooi weer, tot er een onweersbui aan kwam... Het heeft bijna een uur hard geregend en het rommelde ook een uur door, maar wel zachtjes, geen harde klappen ofzo. En dan kom je thuis (ik woon 16 km.bij mijn ouders vandaan) en er was geen druppel water gevallen! Een uur later pas een beste onweersbui. Raar weer soms.

Zondag 21 sep.


En op het werk heb je ook rustige momenten... En ja uit verveling, maar een of ander katje getekend. Maar eigenlijk vond ik het best wel grappig haha. En 's avonds nog eventjes 2 loom armbandjes gemaakt. Blijft lekker vrolijk zo!

Groetjesss!


zaterdag 20 september 2014

Avocado plant part 9

Hey!

Eventjes weer een update van de avocado plant! Want de laatste update is nu precies een maand geleden. En het word steeds meer een plant en is al bijna 30 gegroeid in die maand tijd! Ik denk dat ik hem binnenkort een ander plekje geef. Verder staat hij ook prima op het muurtje in de badkamer, maar hij groeit zo hard, dat hij straks het plafond raakt. Zou wel gaaf zijn trouwens, aangezien het ooit klein begon... ;)



Ondertussen, zoals je ziet, heeft hij een beetje ondersteuning gekregen. Mét een leuk strikje! Nouja, hij ging steeds meer hangen en ik was bang dat hij zou om knakken, dus maar even een stokje erbij gezet en vast gemaakt met een lintje. Want ik had geen touw in huis. Maar dan vind ik dit weer een leuke oplossing ;) Alleen was het stokje vrij snel te klein, nouja vrij snel? Ik had niks anders in huis en dit was een stokje van een katten speeltje waar ze toch niks meer mee deden, haha soms moet je toch iets ;)


Binnenkort verhuisd de avocado plant naar de woonkamer. Want daar is het straks ook warmer in huis. En omdat hij bijna (vanaf het muurtje) het plafond raakt. Wat trouwens wel gaaf is! Aangezien het inderdaad ooit als een grapje begon ;) Ik krijg ook eens vragen van visite waarom er een plant in de badkamer groeit. En mijn moeder bekijkt het elke keer en elke keer zegt ze dat die plant gigantisch hard groeit. Ons valt het niet zo op, daarom maak ik hier updates, zodat je het zelf ook kan zien hoe snel het plantje groeit! Het blijft leuk!

Groetjesss!

donderdag 18 september 2014

Postcrossing update

Hey!

Ik was ooit begonnen met bloggen over het onderwerp Postcrossing. En toch blijf ik het een leuk onderwerp om over te bloggen. Dus bij deze even een kleine update hoe het momenteel met mijn Postcrossing statistieken gaat!



Momenteel heb ik 178 kaartjes verstuurd (dat ze aangekomen zijn) en 174 ontvangen. Ook zijn er nog 4 kaartjes onderweg en helaas 7 kaartjes expired (een kaartje die na 60 dagen reizen nog niet aangekomen/geregistreerd is, is expired). Ook kan ik maximaal 12 kaarten tegelijkertijd onderweg hebben. Dus ik kan binnenkort weer adressen opvragen!



Verder doe ik Postcrossing altijd nog met plezier en het blijft leuk om kaartjes weer te ontvangen! En natuurlijk heb ik ook een paar favoriete kaartjes die ik ontvangen heb. Zoals deze:


Lithuania, 9 sep.

Taiwan, 2 aug.

Finland, 1 aug.

 
Taiwan, 29 juli.

 Italia, 24 juli.

Taiwan (JETOY!! <3) 9 juli.


Ja dit zijn voornamelijk toch de mooiste kaarten die ik de afgelopen maanden ontvangen heb. Maar ik heb ondertussen al heel veel mooie ontvangen. Want ik ben al een jaar lid van Postcrossing. En nog altijd actief :) (ik zag vorige week per toeval dat ik al een jaar lid ben). Verder blijf ik de kaartjes sparen en mijn voorkeur veranderd soms ook nog wel eens. Maar kaartjes van Jetoy (de laatste), cute cats en bergen/mountains blijven mijn grote favoriet! Ook vind ik toeristen ansichtkaarten wel mooi, alleen die worden een beetje te gewoontjes vind ik, voornamelijk omdat ik heel veel toeristische ansichtkaarten uit Duitsland heb ontvangen Maar eigenlijk blijft het altijd leuk als je een kaartje ontvangt! Alhoewel je soms raar kan opkijken als je een kaartje ontvangt met iets waar je voorkeur totaaal niet in de buurt komt, zoals laatst een kaartje met een oude oma erop of een kaartje met bloemen. Maar zoals ik al zei: kaartjes!!

Ben je verder niet bekend met Postcrossing, op mijn oude blog heb ik hier een stukje uitleg. of bekijk de website: www.postcrossing.com. Vragen? Vraag gerust ;) Want het is een hele leuke hobby!

Groetjesss!


maandag 15 september 2014

My life in pictures week 37

Hey!

Het is weer tijd voor een overzichtje van vorige week in pics. Helaas heb ik niet heel veel foto's gemaakt deze keer, maar toch een paar op een rijtje gezet!

Maandag 8 sep.


Uuhm ja, dit was een beetje lullig voor diegene van wie de eieren maakte, maar dit maakte eigenlijk mijn dag weer helemaal goed haha. Dit lag op de parkeerplaats bij de c1000. Ik was al chagrijnig omdat ik én moest omrijden voor de wegwerkzaamheden én de omleiding was ook nog eens afgesloten door een ongeluk. Ik moest serieus bijna 15 km omrijden, en ja daar werd ik even chagrijnig van na een lange werkdag. Dus even gauw avond eten halen en ja toen zag ik dit. Haha ja maakt mijn dag weer goed, sorry ;) 

Dinsdag 9 sep.


En als je de dag ervoor boodschappen hebt gehaald en iets bent vergeten weg te zetten... Zie je dit de volgende ochtend op het aanrecht staan: een kapot gekrabde doos met katten brokjes ;) Een wijze les voor de volgende keer ;)

Woensdag 10 sep.


Vandaag lekker wezen shoppen met mijn moeder! En ik ben geslaagd voor nieuwe schoenen, én een nieuwe broek. + leuke hebbedingetjes bij de Action gekocht zoals het kleurboek en kaarsjes.

Donderdag 11 sep.


Hier had ik ook al een blogspost over gemaakt: haken! Ik heb inmiddels een klein beginnetje gemaakt, maar met hulp van de moeder van mijn vriend. Ik vind het eigenlijk nog best wel lastig. Want ik heb er denk ik wel te makkelijk over nagedacht. Dus ik ga binnenkort via Youtube even een soort van lessen volgen. Ik kreeg de tip via een forum dat Knuffeldraakje op Youtube het heel goed uit legt. Dus ik ga er gewoon voor! Want ik wil graag Amigurimi's maken!

Vrijdag 12 sep.


We gingen 's avonds naar een plek hogerop in de hoop dat we het noorderlicht konden zien. Maar helaas... Alleen de maan duidelijk gezien ;) En als troost zijn we nog even naar de Mac geweest. En heb die Iced Frappé met caramel. Ohmygod die is echt lekker!! Ik had een small, maar die was zelfs voor mij al machtig! (en dat zegt heel wat haha). Een aanrader dus!

Zaterdag 13 sep.


Ja ik blijf mij wel vermaken met het kleurboek! Toch een beetje geprobeerd een kleur patroon erin te houden. Moet je nog over nadenken ook nog ;) En deze actie van de Kruitvat maakte mij blij: 1+1 gratis op (bijna) alle nagellak! Dus eventjes weer iets meegenomen!

Zondag 14 sep.


De dag begon mooi op het werk, lekker weer, zo word ik toch nog weer een beetje bruin. En op de terug weg naar huis minder mooi weer. Wel droog gehouden, maar wel bewolkt. + een regenboog, ookal was dit maar een klein stukje ;)


Groetjesss!


vrijdag 12 september 2014

Action kleurboek voor volwassenen

Hey!

Ik was al een poosje niet bij de Action geweest en ik las al op internet dat ze daar ook de kleurboeken voor volwassenen hebben. Alleen ging ik er vanuit dat ze allang weg waren, aangezien de populariteit, maar toch heb ik nog 2 kunnen scoren! En ik moet zeggen, dat het een leuke bezigheid is! Omdat ik het haken nog niet helemaal onder de knie heb. Maar deze 2 van de 4 edities heb ik meegenomen:


En in elk boek staan weer andere tekeningen. Toch wel weer een heel ander beeld dan een gewoon kleurboek. Mijn moeder moest er wel om lachen toen ik zei dat ik 2 kleurboeken had gekocht, haha!



En ook heb ik alvast een beginnetje gemaakt. Het lijkt vrij simpel, maar toch probeer ik de kleuren een beetje passend te maken en met dit kleine stukje ben je zo een half uur verder. Erg leuke bezigheid, een aanrader dus!


Ik ga straks ook nog weer eventjes verder met deze bovenste kleurplaat verder kleuren, alleen moet ik de tijd niet vergeten, aangezien ik om 1 uur moet werken en ik om 12 uur weg moet, nee half 12 zelfs want ik moet tanken en er is een rot omleiding. Maar daar moet ik mij nog even geen zorgen om maken want ik kan hier nog eventjes mee bezig, haha ;)

Groetjesss!

 

woensdag 10 september 2014

Waar ben ik nú weer aan begonnen...

Hey!

De titel zegt het al: waar ben ik nú weer aan begonnen... Ik ben begonnen met haken! En... Ik snap er nog niet veel van. Daarom heb ik maar een klein basis pakketje gekocht, want het leek mij eigenlijk toch wel leuk om te proberen. Want je ziet dat haken steeds weer populairder is, en dus niet alleen voor oude mensen is. Ik heb vaker overwogen om te gaan haken, omdat ik zoveel leuke figuurtjes, en met name diertjes zag! En vanmiddag was ik met mijn moeder in de stad en zag ik dit pakketje:


Een super schattig girafje die je zelf kan gaan haken! Ik ga dus proberen haken te leren en dan hoop ik deze te kunnen maken! Wel moet ik nog eventjes een bolletje wol extra kopen, om het even te leren en het onder de knie te krijgen. Want in het pakketje zit denk ik genoeg wol voor het beestje en vast geen meters extra. Verder zit er ook nog een haaknaald en een gebruiksaanwijzing bij met de uitleg. 



Persoonlijk vind ik de kleuren voor de giraffe erg leuk! En ook handig dat er opvul wol bij zit zodat het diertje meteen vorm heeft/krijgt. Maar nu eerst het haken onder de knie krijgen, want de uitleg voor de beginners snap ik ook niet, oeps. En anders heb ik altijd mijn moeder nog die het mij kan leren, want die was al dol enthousiast in de winkel dat ik het wou gaan proberen, haha! Word vervolgd!

Groetjesss!

maandag 8 september 2014

My life in pictures week 36

Hey!

Het is weer tijd voor een klein overzichtje van deze week!

Maandag 1 sep.




Voornamelijk weer bezig geweest met Postcrossing kaartjes aan het insnijden! Met tussendoor een lekker kopje thee! Ik heb een nieuwe voorkeur thee smaakje:

Dinsdag 2 sep.




Vandaag kwam ik dit tegen in een supermarkt in Duitsland: kerst kransjes! En ze hadden ook al kerst koekjes! En dan klagen ze in Nederland dat de pepernoten al sinds augustus in de winkel liggen... + Even een mooie foto van zonsondergang :)

Woensdag 3 sep.

Deze keer een kort dagje gewerkt bij het hotel, dus nog even tijd gehad om bij winkels langs te gaan. Want ik moest nog postzegels kopen voor Postcrossing, zijn ze op... Maar helaas hebben we er een andere hobby bij: muizenvallen zetten. Ze zijn gelukkig niet binnen, maar buiten achter het huis op het terras worden het er steeds meer! Dat is het nadeel van dichtbij een bosrand wonen... Maar verder hebben we weer sinds maanden weer gezellig kaarsjes aan gehad in huis! Lekker sfeervol weer :)

Donderdag 4 sep. 




Een vrije dag? Nee helaas nog steeds niet. Dit was gewoon lekker buiten staan tijdens het werk. Weer verbrand in de zon (terwijl ik mij 4x heb ingesmeerd). Maar zo vind ik het werken niet erg hoor! :)

Vrijdag 5 sep.


Het besef dat het alweer herfst aan het worden is... Wauw daar had ik mij met deze temperaturen niet echt in de gaten. Want ik heb thuis nog een mooie zonnebloem in een vaasje staan voor het laatste beetje zomerse sfeer :)

Zaterdag 6 sep.




Vandaag ben ik met mijn vriend en een vriend van ons naar Walibi geweest. Het was erg leuk en gezellig! In verschillende achtbanen geweest en de dag afgesloten met een lekkere pizza!

Zondag 7 sep. 


Niets is fijner dan na een dag werken weer voor de open brug stil te staan ;) Maar thuis deze verste pasta gegeten. Was eigenlijk best wel lekker, want dit hadden we beiden nog nooit gehad, haha.


Dit was bij deze weer my life in pictures van afgelopen week :) See you next week!

Groetjesss!


Edit: Sorry ik had zondag op publiceren geklikt, maar zie nu, maandag avond pas, dat het niet gepubliceerd was vreemd genoeg. Dusja bij deze dan nog ;)

zaterdag 6 september 2014

Results to do list summer 2014

Hey!

Ongeveer 1,5 maand geleden had ik een blogpost gemaakt over mijn to do list voor deze zomervakantie. Op de lijst stond voornamelijk werken, en dat is voornamelijk wel goed gekomen ;) Want ik heb tussen de 30 en 40 uur in de week! Wauw dat was lang geleden, maar lekker verdienen dus! Maar wat is er verder nog van mijn lijstje terecht gekomen?

Ik haal even de blogpost erbij om het even te bekijken:klik.


Uitjes:

- Het festival der zoete verleidingen. Dit stond voor 7 aug. op de planning, maar toen moest ik onverwachts werken van 10 tot half 8. En aangezien ik vrijdag en zaterdag ook moest werken, kwam ik hier helaas niet meer aan toe. Hopelijk volgend jaar weer! (dit zei ik ook vorig jaar, oeps)

- Expo zand sculpturen. Ook hier ben ik nog niet aan toe gekomen maar dit is voorlopig ook nog niet afgelopen.

- Zwemmen in de Bonte Wever in Assen. Ook nog niet aan toegekomen maar dat willen we ook nog eens doen als mijn vriend weer in Nederland is.

- Naar het strand. Nouja ik zei niet wat voor strand, want het enige strand wat ik gezien heb was aan een recreatieplas in de buurt ;) Maar ik wil nog eens naar de zee, alleen houdt mijn vriend hier niet zo van.





Dingen in en rondom huis:

- Houten kistjes bewerken. Verdorie, ook nog geen tijd voor gehad. Maar denk dat het nu ook niet meer word, aangezien het mooie weer toch een beetje over is. Misschien kan ik er iets anders mee doen :)

- Postcrossing kaarten sorteren. JAAA dit heb ik wel kunnen doen! Meteen alles op volgorde gelegd en opgeschreven waar ze vandaan komen, hoe lang ze erover deden en de aantal afgelegde kilometers. Ik moet ze alleen allemaal nog weer insnijden op die leuke DIY manier. Want tot nu toe heb ik er... ik gok 30 ingesneden, maar heb nog veel te gaan!

- Mijn boekenkast opruimen. Ja ook dit heb ik gedaan. Binnenkort nog wel meer ruimte maken voor boeken en nieuwe boeken scoren bij de kringloop winkel. Ook zag ik dat in de stad een boekenwinkel die veel boeken in de uitverkoop had. Onthouden dus!

- Spulletjes op Marktplaats zetten. Ook gedaan, maar helaas met weinig succes en verkocht 1 ding voor 10 euro. De rest plaats ik steeds opnieuw in de hoop...

- Grasmaaier. Ohja, oeps...

- Zelf ijs maken. Check! Ook gedaan! Maar wel gewoon simpele ijsjes in een vormpje. Ik heb ijs gemaakt met Sprite en gummy beertjes. Cristal clear koolzuurvrij met bessensmaak en kleine stukjes aardbei. (jammer dat de aardbeien niet bleven drijven en op 1 hoopje kwamen). Yoghurtijsjes met stukjes banaan en een beetje suiker. En gewoon ijsjes gemaakt van limonade, ook erg lekker!


Dusja er is toch nog wel iets terecht gekomen van mijn to do list. Maar dan wel de dingen voor in huis omdat ik het gewoon druk had, maar daar had ik ook al eens over gepost. Maar wie weet hebben we straks meer tijd om wat uitjes te gaan doen. Want we willen misschien ook nog op vakantie! Ik heb al een aantal ideeën, maar nog niks is zeker dus wie weet! En wie weet kan ik nog meer dingen doen uit dit lijstje ;)

Groetjesss!